Endoblog Női Jógaterápia

Az Endoblog Női Jógaterápia módszere Árvai Nóra nevéhez fűződik, aki pszichológusként krónikus női betegségben szenvedő klienseket segít /www.endoblog.hu/. Ez egy olyan női kör, ahol a nők támogatásra lelhetnek egymásban, egy önsegítő csoport keretén belül szabadon beszélhetnek a nőiségüket érintő témákról. A foglalkozásokon számos olyan gyakorlatot, tippet kaphatnak a résztvevők, amelyek segítik az önelfogadást, egészségtudatos szemléletet, akár megelőzésként, akár a gyógyulást támogatva.

A testi és lelki oldallal egyaránt foglalkozunk. A speciálisan kiválogatott jógaelemek a női energiák felébresztését szolgálják, valamint a menstruációs ciklusnak megfelelő funkciókhoz igazodnak (ovulációs, termékenységfokozó, menstruációs jóga, mellek jógája, műtét utáni jóga, gátizmok jógája). Ezek a gyakorlatok különösen alkalmasak arra, hogy a női testre, főleg az alhasi szervekre jótékony hatással legyenek. A női szervek mozgásba hozásával rengeteg érzelem szabadul fel, letehetünk gátlásokat, megértőbbé, elfogadóbbá válhatunk testünkkel és önmagunkkal. 

A találkozásokon nagy hangsúlyt fektetünk a lelki oldalra, ehhez a pszichológia bevált eszközeit használva: minden alkalom része a relaxáció, meditáció is, amely során a gyakorlók megtanulnak ellazulni, kikapcsolni, feltöltődni, befelé figyelni, azokra a folyamatokra koncentrálni, amelyek a testükben történnek. Számos légző gyakorlatot is elsajátíthatnak a résztvevők. Színesítjük a tapasztalatokat a bennünk lévő női energiák, mintázatok megismerésével, amelyek segítenek elfogadni a nőiségből adódó, kibontakozó különféle szerepeket, kihívásokat – ezekhez a mitológia 7 istennőjét hívjuk segítségül: Artemisz, Afrodité, Perszephoné, Héra, Hesztia, Athéné és Déméter története az egyetemes női szimbólumokat testesíti meg.

Ezen kívül foglalkozunk az intim területet érintő testi zavarokkal, kezelési módjukkal és  megelőzésének lehetőségeivel (policisztás ovárium szindróma, endometriózis, miómák, termékenységi problémák, premenstruációs szindróma, aszisztált reprodukciós eljárás stb).  

A Női Jógaterápia 9 alkalmas, kiscsoportos formában zajlik, maximum 6 fővel, ahol sok izgalmas egészséges életmódot támogató, lazító, önismeret fejlesztő tevékenységet végzünk. A mai világban, ahol egy nő egyaránt helyt kell álljon feleségként, anyaként, munkaerőként, háztartás vezetőjeként stb. nagyon fontos, hogy tudatosan viszonyuljon saját nőiességéhez.

Mindenn nőtársamat szeretettel várok: Ismerjük meg és használjuk nőiségünkben rejlő erőket és támogassuk egymást!